Mijn missie: Het normaler maken van normale dingen

Een normaal lijf is een lijf met overgewicht en een lijf met ondergewicht. 

Een normaal lijf is een gezond lijf en een ziek lijf.

 Een normaal lijf is een gebroken lijf en een compleet lijf. 

Een normaal lijf is een lijf met zichtbare littekens en een lijf met onzichtbare littekens. 

Een normaal lijf is jouw en mijn lijf! 

beeld trots op je lijf
beeld trots op je lijf - kunstwerk vrouw uit assen trots op je lijf
vrouwen torso
Normaal & mooi

Ik heb jaren lang gestruggled om normaal te zijn, om vervolgens te ontdekken dat we allemaal normaal zijn. Perfectie bestaat niet of misschien is  imperfect wel perfect. En dat is dan ook de drijfveer achter mijn kunst; mijn torso’s voor ‘trots op je lijf’, maar ook mijn schilderijen over mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Met mijn kunst wil ik laten zien hoe mooi normaal eigenlijk is. 

Lang heb ik dan ook gedacht dat mooi zijn betekende dat ik op een Doutzen Kroes moest lijken of op het mooiste meisje uit de klas, of diegene met een plattere buik dan ik. 

Maar de laatste tijd ontdek ik dat mooi zijn iets heel anders is. Het woord mooi heeft een nieuwe betekenis gekregen. 

Want is het niet mooi dat ik kan staan en lopen, dansen zelfs – al ziet het er niet uit?

Is het niet mooi dat mijn darmen werken, mijn lever functioneert en er bloed stromen mag?

Is het niet mooi dat ik kan voelen en aanraken, ruiken en zien?

Is het niet mooi dat mijn lichaam blijft proberen, hoe zwaar ze het ook heeft?

Is het niet mooi dat er miljoenen verschillende huidskleuren zijn?

Is het niet mooi dat we allemaal ons eigen verhaal, achtergrond en cultuur hebben en een ander hiermee kunnen verrijken? 

En is het niet fantastisch dat de hoeveelheid vet die op mijn buik, borsten en kont zit, niet bepalen of ik wel of niet een mooi persoon ben?

.

Kunst

Van jezelf houden – voor de meeste mensen iets wat niet vanzelfsprekend is. Met mijn beelden wil ik laten zien hoe echte lijven er uit zien. Ik wil jou helpen erkenning en herkenning te vinden. En misschien vind je wel dat jouw lijf eindelijk een ode verdiend na alles wat het voor jou gedaan heeft. Met trots op je lijf kun je een beeld van jezelf laten maken, maar ook laat ik zien hoe normaal jouw lijf eigenlijk is dankzij tientallen vrouwen die mee hebben geholpen aan het project ‘your body is amazing’.  

Eindelijk kan ik met jullie op een betaalbare manier mijn kunst delen. Dankzij de art-prints heb je toch een beetje ilana in huis en kun je ook nog boodschappen doen deze maand. 

De afgelopen jaren heb ik keihard gewerkt aan verschillende projecten en studies. Deze verkoop ik dan ook in mijn webshop

Ondertussen ben ik flink bezig met het werken aan een serie over mensen met niet-aangeboren hersenletsel. Als je mij op Instagram volgt, zul je hier regelmatig iets van bij zien komen. Deze serie is dus nog niet klaar, maar er wordt hard aan gewerkt. 

Exposities

“Overgave” te zien vanaf 1 februari 2021 t/m 25 juni 2021

Geopend werkdagen van 9.00 tot 17.00 (vrije inloop in kantoren)

Dr. Nassaulaan 5 (Assen, Drenthe)

Bezoek de website

Kleurrijke expositie 30 oktober 2020 t/m 28 februari 2021 in  huis ter heide.

Geopend vrij t/m zondag van 13.00 tot 17.00

Norgervaart 10a (Drenthe)

 

bezoek de website