media

Inmiddels is mijn ongeluk alweer vijf jaar geleden en zijn er heel wat leuke, spannende, soms moeilijke, dingen op mijn pad gekomen. Waaronder een aantal keer in de media. Het voelt behoorlijk raar om je eigen  ‘in de media pagina’ aan te maken, maar ik was laatst op een blog van iemand anders (helaas vergeten van wie, anders zou ik een linkje plaatsen) en vond het behoorlijk handig dat zij zo’n pagina had aangemaakt. Scheelde mij een internet speurtocht en ik kreeg, door de ogen van anderen, een beter idee over wie zij was. 

Rtl Late Night

Mijn grootste media avontuur was toen ik  deze brief schreef. Hij ging viraal en uiteindelijk belande ik in de uitzending van RTL late night om mijn verhaal te doen. 

Tonic vice

niet aangeboren hersenletsel eigenwaarde, media
23 november 2018
We vroegen chronisch zieken wat hun aandoening doet met hun gevoel van eigenwaarde

De eerste twee jaar na het ongeluk waren zwaar. Ik vergeleek mezelf met mijn vrienden en probeerde ze bij te benen, maar trok dat eigenlijk niet. Ik zag hoe zij afstudeerden en een vaste baan en relaties kregen. Mijn leven stond stil. Ik voelde mij nutteloos en ook schuldig dat ik niet mijn eigen geld kon verdienen.

Dat is de boodschap: je kunt niet alles zien. Ook aan mij zie je niet dat ik ziek ben. Ik stuit daardoor vaak op onbegrip. Ik wil dat mensen niet te snel oordelen over een ander, zonder dat ze het hele verhaal kennen.

Assercourant

Ilana blogt over niet aangeboren hersenletsel, NAH, chronisch ziek , hersenaandoening, hersenkneuzing na ongeluk
Assen 22 oktober 2018

Ilana de Boer: ‘Met mijn kunst wil ik iedereen steunen die iets ‘onzichtbaars’ heeft

Assen 22 oktober 2018 – Een harde val op haar hoofd veranderde het leven van Ilana de Boer in 2014 ingrijpend. De zware hersenkneuzing die de 24-jarige Assense toen opliep, belemmert haar nog steeds in haar dagelijkse bezigheden. Maar liet Ilana ook kennismaken met onvermoede talenten. Zoals kunst maken, wat resulteerde in haar eerste expositie ‘(in)Compleet’ bij Notariaat Zuidlaren & Aa en Hunze.

Ilana de Boer blogt voor begrip na harde val. ‘Na een jaar kwam het besef, dat ik niet meer beter werd’

Assen 19 januari 2017– In mei 2014 kreeg het leven van Ilana de Boer (23) uit Assen een ingrijpende wending na een harde val op haar hoofd. Ze liep een hersenkneuzing op, waarvan ze nog elke dag de gevolgen ondervindt.

NAH, kunst niet aangeboren hersenletsel, leven met NAH
Assen 19 januari 2017

Bloggen voor de hersenstichting

Contact en ervaringen van lotgenoten zijn altijd fijn. Op mijn Instagram deel ik daarom veel van mijn dagelijkse struggles. Maar ook de hersenstichting doet er alles aan om ervaringen van lotgenoten te delen. Hier zijn mijn blogs dan ook te lezen, maar ben je benieuwd naar andere ervaringen van lotgenoten kun je ze ook vinden op de site van de hersenstichting. 

Metro nieuws

Nederlanders met hersenaandoening; meer dan je denkt

Op dit moment heeft een kwart van de Nederlanders een hersenaandoening, blijkt uit onderzoek van het RIVM. Het gaat daarbij niet alleen om mensen met dementie, een ontsteking of een tumor, maar ook om psychische aandoeningen zoals autisme, een gedragsstoornis of verslaving. 

,, Aan de buitenkant zie je niet dat ik snel dingen vergeet en niet goed tegen prikkels en geluiden kan”, zegt De Boer

Artikel over niet aangeboren hersenletsel, hersenaandoening, nederlanders, chronisch ziek, NAH
27 november 2017

Kunstmomenten Noordenveld

kunstmomenten noordenveld
3 april 2018

‘Na het krijgen van een plotselinge  handicap vallen veel activiteiten weg die voorheen heel normaal waren. Werk, school, sport en hobby’s. Men krijgt te maken met verlieservaringen en dan is het belangrijk om weer een nieuwe zinvolle invulling terug te vinden. Dat kan bij ons,’ zegt Ilona Molenaar. ‘Er worden kunststukken gemaakt zoals bijzondere schilderijen, mozaïek of beelden van klei. 

Artikelen over de brief voor het meisje dat mij filmde

Hyperventilatie, ongewenst in de media
RTL nieuws artikel
omstanders filmen ongeval
Dagblad van het Noorden