Ilana

Wie ben ik?

Een flapuit. Houdt van drankjes, gezelligheid en alleen zijn. Is vaak te eerlijk en kan niks voor zich houden. Blijft graag op de hoogte van de laatste nieuwtjes en wil het liefst overal controle over hebben. Is verschrikkelijk slecht in samenwerken en schrijft haar naam vaak zonder hoofdletter omdat mensen er anders allemaal leuke variaties op maken zoals Llana of Ilona. 

bloggen over hersenaandoening
Om mijn standpunt over roze bij te staan, mijn haar ook maar roze geverfd.

Denkt over alles na en is een plankoningin. Houdt van boeken en heeft altijd muziek aan. Is van plantenkiller naar een urban jungle in huis in een maand gegaan. Houdt van inrichten en spulletjes kopen voor haar huis, (jup, nog meer dan van kleding shoppen) maar is chronisch arm. Het belangrijkste item wat ze bezit is haar roze tas, naast haar witte keeshondje Mila (die ze niet bezit, maar waar ze wel trotse eigenaar van is).

 

 Is vaak behoorlijk tegenstrijdig in alles wat ze zegt en doet, maar weet wel precies wat ze wil en heeft totaal geen moeite met het maken van beslissingen. Roze is absoluut de mooiste kleur die er bestaat. Is het ene moment sarcastisch, mannenhater of feminist en moet het volgende huilen om alles.

Heeft chronisch ruzie met het dieet wat ze altijd volgt maar waar ze zich nooit aan houdt.  Gaat graag de deur uit als diva of als zwerver, hier is geen middenweg in te vinden. Heeft net zoveel vrienden van haar eigen leeftijd als 50 plussers. Houdt van lekker gek en doe maar normaal. Probeert zo positief mogelijk in het leven te staan en is mega dankbaar voor alle mooie/leuke/gave dingen in haar leven. En dacht vooral dat het moeilijk zou zijn een verhaaltje over haar zelf te typen, maar kan zo nog wel uren doorgaan. En ohja heeft een hekel aan mensen die over zichzelf in de derde persoon praten.

witte keeshond Mila
ilana en Mila

Note: Wat ik eigenlijk best wel heel leuk vond aan het schrijven van deze ilana pagina is dat het over ilana gaat, en niet over niet-aangeboren hersenletsel. Ik mag dan misschien ilana 2.0 zijn (ik mag van mijn begeleidster niet meer ilana van voor en na het ongeluk zeggen) maar ik blijf wel ilana en ik ben niet mijn niet-aangeboren hersenletsel. Wil je meer over NAH lezen, klik dan hier , of snuffel eens door mijn blogs want daar zal ik je niet teleurstellen qua NAH gerelateerde artikelen maar hier onder het kopje ilana, ben ik lekker ilana. 

chronischziek thuis
ilana blogt over haar leven met niet-aangeboren hersenletsel
last van overprikkeling, leven met niet-aangeboren hersenletsel

6 thoughts on “Ilana”

 1. Lieve Ilana,

  Ik ken je van de dagbesteding natuurlijk!
  En ik weet nog, hoe leuk je bent. We hebben weer een plekje vrij!
  Je kunt zo weer aanschuiven, maar je mag bij ons helaas niet kleien.
  Jammer hè?
  Schilderen mag zoveel als je wilt.
  En knippen en plakken ook.
  Denk er maar over na.
  En als je wilt , moet je wel met Ilona overleggen, want ik praat natuurlijk weer voor mijn beurt!
  Ach ja; komt door mijn hersenletsel , wat maar niet over wil.
  Heb jij nog tips voor me? Ik bemoei me namelijk overal mee . Is een onzichtbaar gevolg bij mij, Herkenbaar ?
  Liefs

  Ria

 2. Wat kan je prachtig schrijven zeg, het raakt me. Ik vond het heel leuk om je te ontmoeten, je bent erg inspiratievol. Dankjewel, voor zoveel mooie dingen op deze gekke wereld

 3. Ik heb ook NAH
  In 2015 kreeg ik een hersenbloeding.
  Hierdoor is mijn leven dramatisch veranderd. Van een leuk, druk, gezellig leven met een full time baan, gezin, groot huis, grote tuin werd ik volledig afgekeurd en kwam thuis te zitten.
  Pijn, vermoeidheid en depressie proberen de dienst uit te maken in mijn leven. Strijd daar al 3 jaar tegen. Soms lukt dat beter en soms minder.

 4. Jeetje lieverd, wat een verhaal. Ik kan me indenken maar zeker niet voelen hoe dat is voor je. Wat een powervrouw dat je jouw beperking omzet in kracht. Daarmee ben je zo een inspiratie voor anderen. Mooi! ?

  1. Ik zag dat je mij volgde op Instagram. Die leuke woondingen. Ik heb ook NAH. Een lastig uit te leggen en aan te tonen werkelijkheid. Ik ga je volgen. En hoop elkaar te kunnen inspireren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *